Vepřový pečený guláš

128
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1500 g vepřové plece
4 velké cibule
5 stroužků česneku
5 zelených paprik
6 rajčat
3 kostky bujónu
1 balení koření „Guláš“
1 balení sladké papriky
1-2 feferonky
5 pol. lžic oleje
4 vrchovaté pol. lžíce škrobové moučky
sůl, pepř, kmín
600 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, maso, papriky a rajčata nakrájíme a dáme do pekáčku.
    Přidáme na jemno pokrájené feferonky a drcený česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme škrobovou moučku, koření, špetku kmínu a olej.
    Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

  3. V horké vodě rozmícháme kostky bujónu a přilijeme do pekáčku.

  4. Předehřejeme troubu, vložíme zaklopený pekáček a pečeme na 250°C 90 minut.

  5. Guláš podáváme s knedlíkem, rýží, brambory či jen s chlebem.

Poznámka od kuchařky

V průběhu pečení za žádných okolností pekáček neodklápíme, nedoléváme tekutiny a nemícháme.

V tom spočívá celé kouzlo tohoto guláše.