- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1500 g vepřové plece
- 4 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 5 zelených paprik
- 6 rajčat
- 3 kostky bujónu
- 1 balení koření „Guláš“
- 1 balení sladké papriky
- 1-2 feferonky
- 5 pol. lžic oleje
- 4 vrchovaté pol. lžíce škrobové moučky
- sůl, pepř, kmín
- 600 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, maso, papriky a rajčata nakrájíme a dáme do pekáčku.
Přidáme na jemno pokrájené feferonky a drcený česnek. -
Přidáme škrobovou moučku, koření, špetku kmínu a olej.
Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. -
V horké vodě rozmícháme kostky bujónu a přilijeme do pekáčku.
-
Předehřejeme troubu, vložíme zaklopený pekáček a pečeme na 250°C 90 minut.
-
Guláš podáváme s knedlíkem, rýží, brambory či jen s chlebem.
Poznámka od kuchařky
V průběhu pečení za žádných okolností pekáček neodklápíme, nedoléváme tekutiny a nemícháme.
V tom spočívá celé kouzlo tohoto guláše.
Kuchař: Bokor