Vepřový paprikáš s houbami

53
- reklama -

Suroviny

600 g vepřové plece
1 cibule
paprika červená a žlutá
2 rajčata
1 velký žampion
hrstka sušených hub
50 ml rajčatového pyré (nemusí být)
2 rovné lžíce sladké papriky
lžíce sádla
zakysaná smetana
sůl
pepř
mletý kmín
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno, papriky, žampiony a rajčata na kousky. Cibuli orestujeme na sádle dozlatova.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přisypeme papriku a po zamíchání přidáme pyré sušené houby a horký vývar tak, aby byl zároveň s masem.

  3. Přisypeme koření, sůl a pod poklicí dusíme do poloměkka. V této fázi přidáme všechnu zeleninu a dusíme do měkka.

  4. Podlévat už by se nemělo zelenina pustí vodu. Ke konci vaříme bez poklice. Já jsem nezahušťovala, ale komu se to bude zdát řídké rozmíchá trochu mouky ve vodě a ke konci přidá.

  5. Těsně před koncem odebereme trochu šťávy a vmícháme asi do dvou lžic smetany. Tu přimícháme k masu a už jen krátce povaříme.

  6. Paprikáš dochutíme pepřem, můžeme i trochou chilli a podáváme s nočky, těstovinami nebo knedlíky. Já jsem podávala s cuketovými haluškami.