- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg vepřového plecka
- mletá paprika
- mletý pepř
- sůl
- nové koření mleté
- bobkový list
- malý rajský protlak
- zakysaná smetana
- 1 až 2 kapie
- 2 cibule
- sádlo
- hladká mouka
- 0,5 l vody nebo vývaru
Postup přípravy receptu
-
Připravíme maso a cibuli, vše nakrájím na kostky.
-
Na sádle orestuji cibuli do hněda, přidám maso a chvilku restuji. Potom přidám mletou papriku a ostatní koření (pepř, nové koření, bobkový list) a sůl.
Přidám protlak a podliji vodou nebo vývarem (cca 0,5 l). Pozvolna vařím. -
Až je maso měkké, přidávám kapii na proužky a zahustím zásmažkou (sádlo + hladká mouka). Provařím asi 10 minut a podle potřeby dochutím solí, pepřem.
Zakysanou smetanu přidávám až na talíř.
Podávám s těstovinou nebo knedlíkem.
Kuchařka: Luucca