Vepřový ořez s patisonem a paprikou

72
- reklama -

Suroviny
4 porce

1kg vepřového ořezu
2 velké cibule
1 paprika lusk
1 menší patison
1 lžíce červené papriky
1 malý rajčatový protlak
pepř-nemusí být
instantní jíška
kousek sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si upravíme na přibližně stejné kusy, cibule si nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a patison na menší čtverečky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli dorůžova, pak přidáme maso, které zprudka orestujeme, aby se zatáhlo.

  2. Osolíme, opepříme a dusíme chvíli ve vlastní šťávě. Poté dáme mletou papriku, rajčatový protlak, hned zalijeme menším množstvím vývaru (vody) a dusíme.

  3. Během dušení přidáme nakrájený patison s paprikou, přidáme ještě vodu, dusíme do měkka, dochutíme a zahustíme instantní tmavou jíškou, chvíli převaříme a můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Omáčka má příjemnou chuť, jako přílohu jsem zvolila rýži na přání, ale šly by i těstoviny s knedlíkem, či bramborem-co kdo rád. Chtěla jsem vyzkoušet chuť masa s patisonem a protože v lednici zevlovala jediná paprika, přidala jsem jí a myslím, že jsem udělala dobře, to si každý vyzkouší.