
Suroviny
4 porce
- 1kg vepřového ořezu
- 2 velké cibule
- 1 paprika lusk
- 1 menší patison
- 1 lžíce červené papriky
- 1 malý rajčatový protlak
- pepř-nemusí být
- instantní jíška
- kousek sádla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso si upravíme na přibližně stejné kusy, cibule si nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a patison na menší čtverečky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli dorůžova, pak přidáme maso, které zprudka orestujeme, aby se zatáhlo.
-
Osolíme, opepříme a dusíme chvíli ve vlastní šťávě. Poté dáme mletou papriku, rajčatový protlak, hned zalijeme menším množstvím vývaru (vody) a dusíme.
-
Během dušení přidáme nakrájený patison s paprikou, přidáme ještě vodu, dusíme do měkka, dochutíme a zahustíme instantní tmavou jíškou, chvíli převaříme a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Omáčka má příjemnou chuť, jako přílohu jsem zvolila rýži na přání, ale šly by i těstoviny s knedlíkem, či bramborem-co kdo rád. Chtěla jsem vyzkoušet chuť masa s patisonem a protože v lednici zevlovala jediná paprika, přidala jsem jí a myslím, že jsem udělala dobře, to si každý vyzkouší.