Vepřový ondráš

245
- reklama -

Suroviny

4 vepřové řízky z pečeně či krkovice, mírně naklepané
sůl
celý pepř čerstvě mletý
olej na smažení
Na těsto
500 g brambor oloupaných a nastrouhaných najemno
100 ml horkého mléka
1 vejce
3–4 lžíce hladké mouky
4–6 stroužků česneku prolisovaných + 1 lžička majoránky
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory na jemno nastrouhejte.


    Zobrazit celý recept

  2. Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte.

  3. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko.

  4. Řízky osolte a opepřete.

  5. V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje.

  6. Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena. Podávejte se zeleninovou oblohou. Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.