Vepřový jazyk s pekingskou omáčkou

78
- reklama -

Suroviny

2-3 vepřové jazyky
50 ml sójové omáčky sladké
100 ml sójové omáčky světlé
0,5 l čínského vína Shao Xing
2 badyány
10 semínek kardamomu
2 svitky skořice
2 lžičky celého pepře
4 sušené čili papričky
4 lžičky cukru
wei-su nebo sůl
2 cibule
2x 4 cm zázvoru
4 stroužky česneku
3 čerstvé čili papričky
škrob
K podávání:
zeleninový salát
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.


    Zobrazit celý recept

  2. Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a zredukujte. Zahustěte škrobem.

  3. Podávejte studené se salátem nebo teplé s jasmínovou nebo basmati rýží a omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Jazyky můžete očistit před vařením, ale není to nutné a jde to obtížněji, než když jsou vařené. Omáčka je výborná jako dip k jakémukoli masu.