- reklama -
Suroviny
- 2-3 vepřové jazyky
- 50 ml sójové omáčky sladké
- 100 ml sójové omáčky světlé
- 0,5 l čínského vína Shao Xing
- 2 badyány
- 10 semínek kardamomu
- 2 svitky skořice
- 2 lžičky celého pepře
- 4 sušené čili papričky
- 4 lžičky cukru
- wei-su nebo sůl
- 2 cibule
- 2x 4 cm zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 3 čerstvé čili papričky
- škrob
- K podávání:
- zeleninový salát
- rýže
Postup přípravy receptu
-
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.
-
Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a zredukujte. Zahustěte škrobem.
-
Podávejte studené se salátem nebo teplé s jasmínovou nebo basmati rýží a omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Jazyky můžete očistit před vařením, ale není to nutné a jde to obtížněji, než když jsou vařené. Omáčka je výborná jako dip k jakémukoli masu.
Kuchařka: Karolina09