- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 200 g vepřového plecka
- 200 g vepřové kýty
- 200 g bůčku
- 200 g vepřová jatra
- 2 lžíce sádla
- 100 g slaniny
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- červená mletá paprika
- 1 lžíce gulášového koření
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
Postup přípravy receptu
-
Na sádle v kastrůlku osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme slaninu na kostičky (plátek ponecháme stranou na dozdobení pokrmu).
-
Slaninu vyškvaříme a vypneme.
-
Přendáme do pomalého hrnce a přidáme pokrájené maso spolu s játry. Vše osolíme, opepříme, dáme kmín, papriku a gulášové koření. Promícháme a ještě přidáme protlak. Zalijeme vodou a „pomalíme“ 6 hodin na L.
-
Po uvaření přendáme do kastrolu a zahustíme. Přidáme česnek a majoránku. Provaříme a můžeme podávat.
-
Já podávala s knedlíkem se smaženou cibulkou, slaninou a petrželkou.
Kuchařka: terezicka1