
- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřového plecka
- 2 velké cibule
- 200 g mražených žampionů
- 1/2 litru světlého piva
- 1 velká lžíce hladké mouky
- 3 čerstvá rajčata
- 3 plátky sterilovaných kapií
- olej
- houbové koření
- Podravka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na oleji pěkně dozlatova, jako základ do každého guláše.
-
Přihodíme nakrájené maso, spařená a oloupaná rajčata, kapie, houby a dusíme bez podlití asi 15 – 20 minut. Od chvíle, kdy se vydusí všechna voda z rajčat a hub již maso podléváme po troškách pivem.
-
Asi za 3/4 hodiny jsou maso i houby měkké.
-
Přidáme jednu lžičku houbového koření a vrchovatou lžičku Podravky Pikant.
-
Chvilku ještě podusíme, potom zahustíme moukou, dolijeme vodou do požadovaného množství omáčky, dochutíme solí a dovaříme.
Kuchař: sidera