- reklama -
Suroviny
4 porce
- Vepřový guláš:
- 500 g vepřové kýty
- 1 cibule
- sádlo
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- gulášové koření
- majoránka
- česnek
- lžíce protlaku
- 500 ml vývaru
- trocha čili
- hladká mouka na zahuštění
- Domácí špecle:
- asi 250-300 g hrubé mouky
- sůl
- 3 vejce
- asi 50-60 ml mléka
- kousek másla na prohřátí špeclí
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a maso orestujeme. Pak přidáme mletou papriku, gulášové koření, protlak, čili, utřený česnek, majoránku, zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou. Vaříme doměkka. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a vlijeme za stálého míchání. Provaříme a guláš podle potřeby dochutíme solí.
-
Na špecle vymícháme řidší těstíčko, které přes cedník pomocí vařečky vlijeme do vroucí osolené vody. Vaříme 2 minuty. Před podáváním špecle prohřejeme na pánvi s rozehřátým máslem.
-
Guláš podáváme se špeclemi nebo jinou přílohou.
Kuchařka: RubyRom