
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 řízky z panenky (ořechu)
- 50 g Eidamu
- 50 g Nivy
- 50 g Hermelínu
- 6 plátků anglické slaniny (nebo jiné)
- 1/3 červené papriky
- steakové koření
- olej
- sůl
- Na trojobal:
- hladká mouka
- vajíčko
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme přes mikrotenový sáček, osolíme a zevnitř posypeme steakovým kořením a pak naplníme vedle sebe do jedné poloviny řízku slaninu, na ni z Eidamu , Hermelínu a Nivy asi 1 cm široké pruhy, položíme a na ně širší podélný pruh papriky.
-
Řízky přehneme, ze 3 stran zachytíme kovovými jehlami, nebo špejlí a zvenku také posypeme steakovým kořením, pak 2 x obalíme v trojobalu, aby byly šťavnaté.
-
Smažíme na oleji, nejprve přikryté poklicí, aby se hezky prosmažily a po druhém otočení už nepřikrýváme, jen osmažíme dozaltova.
Poznámka od kuchařky
Máme hodně rádi maso se sýrem, tak jsem trošku improvizovala a ani jsem to nesnědla, je to syté a dobré.
Podávala jsem s bramborovou kaší.
Kuchařka: Bibinka