![Vepřovka na polský způsob_5ff6ac57df0d4.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprovka-na-polsky-zpusob_5ff6ac57cc392.jpeg)
- reklama -
Suroviny
7 porcí
- 1,5 vepřového bůčku a výřezu z kýty, krkovice…
- 30 g soli (pragandy)
- 4 g mletého pepře
- 2 PL granulovaného česneku
- 2 PL želatiny
- hrstka majoránky
- sklenice studené vody
- asi 7 sklenic 350 g
Postup přípravy receptu
-
Maso, zbavené kůže a kostí, pomlít na desce (šajbě) číslo 8, přidat veškeré ingredience, dobře promísit s vodou a v případě potřeby (po ochutnání) přidat potřebné.
-
Dávat do 3/4 výšky sklenice, zavíčkovat a vařit 60 minut.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád méně slané, může soli ubrat.
Kuchař: pavelk