Vepřové závitky se zelím

47
- reklama -

Suroviny

4 plátky vepřové plece
1/4 sáčku kysaného zelí
4 moravské klobásky (nebo stačí 1 špekáček)
hořčice
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Po jedné straně pomažeme hořčicí, doprostřed dáme kopičku zelí, čtvrtinu špekáčku nebo klobásku a zabalíme do závitku, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo ovineme nití.


    Zobrazit celý recept

  2. Opečeme na pánvi na oleji nebo sádle ze všech stran a pak naskládáme do pekáčku. Zalijeme asi do poloviny vodou a výpekem z pánvičky, přikryjeme a pečeme v troubě asi 30 min.

  3. Pak odkryjeme a dopékáme dalších 15 min. Na talíři můžeme šikmo rozkrojit a podáváme s bramborovým knedlíkem a sypeme cibulkou, kterou před smažením prosypeme hladkou moukou, aby po usmažení křupala.