- reklama -
Suroviny
- 4 plátky vepřové plece
- 1/4 sáčku kysaného zelí
- 4 moravské klobásky (nebo stačí 1 špekáček)
- hořčice
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme. Po jedné straně pomažeme hořčicí, doprostřed dáme kopičku zelí, čtvrtinu špekáčku nebo klobásku a zabalíme do závitku, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo ovineme nití.
-
Opečeme na pánvi na oleji nebo sádle ze všech stran a pak naskládáme do pekáčku. Zalijeme asi do poloviny vodou a výpekem z pánvičky, přikryjeme a pečeme v troubě asi 30 min.
-
Pak odkryjeme a dopékáme dalších 15 min. Na talíři můžeme šikmo rozkrojit a podáváme s bramborovým knedlíkem a sypeme cibulkou, kterou před smažením prosypeme hladkou moukou, aby po usmažení křupala.
Kuchařka: Hella