
Suroviny
4 porce
- 4 plátky z vepřové kýty
- 3 syrová vejce
- 1 domácí klobáska
- 15 dkg uzeného špeku
- 1 velká cibule
- 4 větvičky čerstvého oregana
- sůl
- masový vývar
- hladká mouka
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso z kýty si nakrájíme na větší plátky, které rozklepeme na velké a tenké plátky. Maso osolíme, opepříme.
-
Mezi tím si uděláme z vajec míchaná vejce, která přendáme do misky, kam jsme si předtím na jemno nasekali čerstvé lístečky oregana.
-
Vzniklou vaječnou směsí potřeme rozklepané plátky masa.
-
Na plátky masa do vaječné směsi poklademe nařezané klínky domácí klobásy.
-
Závitky poctivě a pevně smotáme a pro jistotu převážeme nití.
-
V pánvi si rozpustíme na jemné kostky nakrájený uzený špek a velmi zprudka opečeme ze všech stran všechny závitky.
-
Takto opečené závitky naskládáme do hrnce.
-
Ve výpeku na pánvi opečeme najemno nakrájenou cibuli a podlijeme ½ litrem masového vývaru a dusíme asi 60 minut.
-
Po upečení závitky vyjmeme, šikmo překrojíme, aby na řezu vznikla hezká mozaika. Šťávu, lehce zaprášíme hladkou moukou a prohřejeme mírným varem cca 15 minut. Zjemníme oříškem másla a podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
S oreganem to nepřežeňte, je hodně aromatické, ale chuťově dokonalé.









