- reklama -
Suroviny
- Náplň (smaženice):
- miska pokrájených lesních hub
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- kmín
- sůl
- sušený nebo čerstvý česnek
- pepř
- 2 vejce
- ———-
- 6 plátků krkovice
- lžíce plnotučné hořčice
- 1 cibule
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 snítky tymiánu
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme houby, osolíme, okořeníme česnekem a podusíme doměkka. Zasmažíme vajíčkem a necháme zchladnout.
-
Plátky krkovice rozklepeme dotenka, posolíme, popepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme lžíci smaženice a opatrně zamotáme. Spojem dolů položíme do přiměřeně velkého pekáčku, obložíme pokrájenou cibulí, přidáme snítky tymiánu. Zalijeme tekutou smetanou.
-
Přikryté (třeba alobalem) pečeme na cca 180 st. doměkka, tj. asi hodinu a půl. Pak odkryjeme, závitky podle potřeby a barvy otočíme a dopečeme dozlatova.
-
Jako příloha mohou být brambory, kaše, zelenina, těstoviny… my měli cuketu dušenou na páře.
Kuchařka: hosta