- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřové kotlety
- 100 g pikantního salámu
- 80 g slaniny
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 4 lžičky dijonské hořčice
- papriková pasta podle chuti ( viz fotka )
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na každý rozetřeme jednu lžičku dijonské hořčice.
-
Rozdělíme na ně plátky salámu, zavineme, osolíme a opepříme i z vnější strany a upevníme špejlí.
-
Do zapékací misky vložíme zelí promíchané s drobně pokrájenou cibulí, nahoru rozložíme závitky, potřeme je paprikovou pastou, posypeme slaninou, pokrájenou na kostky.
-
Zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby cca na 180°. Pečeme do změknutí masa, před koncem pečení sundáme alobal, aby maso “ chytlo barvu „. Nemělo by být ale moc vypečené. Podáváme s vařeným bramborem nebo s bramborovým knedlíkem.
Kuchařka: maris