Vepřové závitky na zelí s paprikovým krémem

42
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky vepřové kotlety
100 g pikantního salámu
80 g slaniny
500 g kysaného zelí
1 cibule
4 lžičky dijonské hořčice
papriková pasta podle chuti ( viz fotka )
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na každý rozetřeme jednu lžičku dijonské hořčice.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozdělíme na ně plátky salámu, zavineme, osolíme a opepříme i z vnější strany a upevníme špejlí.

  3. Do zapékací misky vložíme zelí promíchané s drobně pokrájenou cibulí, nahoru rozložíme závitky, potřeme je paprikovou pastou, posypeme slaninou, pokrájenou na kostky.

  4. Zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby cca na 180°. Pečeme do změknutí masa, před koncem pečení sundáme alobal, aby maso “ chytlo barvu „. Nemělo by být ale moc vypečené. Podáváme s vařeným bramborem nebo s bramborovým knedlíkem.