
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřové plece
- 150 ml rostliného oleje
- 6 stroužků česneku
- 3 červené cibule
- 1 červená chilli paprička
- 500 g nakládaných rajčat
- 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- Na pastu Vindaloo:
- asi 3 cm čerstvého zázvoru
- 1 kávová lžička mletého římského kmínu
- 1/4 kávová lžička mleté skořice
- 2 polévková lžíce hořčičného semínka
- 1 polévková lžíce celého koriandru
- 1 polévková lžíce kurkumy
- 2 kávové lžičky Garam masala
- 1/4 kávové lžičky Cayenského pepře
- 3 polévkové lžíce bílého vinného octa
- 1 kávová lžička cukru
- 1/4 kávová lžička chilli
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme pastu vindaloo:
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. -
Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4×4 cm. Česnek utřeme.
-
Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut.
-
Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku.
-
Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Poznámka od kuchařky
KL – kávová lžička
PL – polévková lžíce
V originálním receptu je 4 násobné množství chilli papriček, chilli a cayenského pepře. To by pro nás bylo nepoživatelné. Takže jsem to snížil na uvedené množství a je to pikantní, ale né hoří …