
Suroviny
cca 6 porcí
- 1,5 kg vepřového plecka, laloku, krkovičky nebo kýty….kdo co má rád
- 4 PL sladké červené paprik
- 2 PL Podravky
- 1 hlava prolisovaného česneku
- sůl, pepř
- kořenová zelenina do vývaru
- celý pepř a nové koření do vývar
- 1 PL feferon pasty
Postup přípravy receptu
-
Maso umyjeme, očistíme a dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kořenovou zeleninu, celý pepř a nové koření, osolíme jen decentně (nasolená bude pasta, tak pozor ať se nepřesolí) a vaříme pomalu do změknutí.
-
Než se maso uvaří, dáme do misky suchou papriku, Podravku, prolisovaný česnek, 1 PL feferon pasty a čekáme, než se uvaří vývar. Následně přecedíme velkou naběračku polévky a pomalu přidáváme do misky, kde vidličkou mícháme pastu, až je stejnoměrně propracovaná, není ani hustá, ani řídká.
-
Horké maso vytáhneme, celé omažeme v pastě, dáme na tác zchladnout a pak do lednice. Zbytek pasty rozmažeme ještě na maso na táce. Poté, co maso i pasta ztuhne , krájíme na plátky a klademe na chléb, pastou ještě maso lehce mázneme. Podáváme zavařené okurky a čerstvou zeleninu, ideální podávat studené pivo a červené víno, jako pohoštění večer pod pergolou je to dobrota.
Poznámka od kuchařky
Jenom pozor při solení, již Podravka je slaná a feferon pasta též, tak nepřesolit, kdo nemá zdráv žlučník, nedoporučuji konzumovat, ale pánové to mají rádi,dobrou chuť.