- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- 800 g vepřové plece
- 400 g mrkve
- 1 středně velká cibule
- 60 g másla
- 800 ml kuřecího vývaru
- 20 g hladké mouky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- 20 g cukru krupice
- citrónová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Na 3 PL (45 g) másla orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené maso (3 x 3 cm) a restujeme ho dokud se neodvaří všechny šťáva, kterou pustilo.
-
Orestované maso zaprášíme moukou, krátce ji zarestujeme, zalijene větší částí vývaru, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku (používáme-li) a pod pokličkou dusíme 35 minut.
-
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zbývající vývar, dusíme ještě 15-20 minut dokud nejsou mrkev a maso měkká.
-
Dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
-
Nakonec postupně vmícháme lžíci chlazeného másla pokrájeného na menší kousky.
-
Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Kuchařka: chute-sveta.cz