Vepřové v mrkvi (podle Romana Vaňka)

164
- reklama -

Suroviny
4 – 6 porcí

800 g vepřové plece
400 g mrkve
1 středně velká cibule
60 g másla
800 ml kuřecího vývaru
20 g hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
20 g cukru krupice
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Na 3 PL (45 g) másla orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené maso (3 x 3 cm) a restujeme ho dokud se neodvaří všechny šťáva, kterou pustilo.


    Zobrazit celý recept

  2. Orestované maso zaprášíme moukou, krátce ji zarestujeme, zalijene větší částí vývaru, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku (používáme-li) a pod pokličkou dusíme 35 minut.

  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zbývající vývar, dusíme ještě 15-20 minut dokud nejsou mrkev a maso měkká.

  4. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

  5. Nakonec postupně vmícháme lžíci chlazeného másla pokrájeného na menší kousky.

  6. Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz