- reklama -
Suroviny
- 1 kg krkovice bez kosti vcelku
- olej
- Na marinádu:
- 3 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce bílého vína (lze vynechat)
- 4 lžíce plnotučné hořčice (já do ní přidala 1 lžíci staroanglické hořčice)
- 3 lžíce medu
- sůl
- Na náplň:
- 10 polévkových lžic uzeného masa
- 10 polévkových lžic sýra
- 150 g žampionů
Postup přípravy receptu
-
Krkovici nakrájíme asi na 1,5 cm plátky, ale nedokrojíme úplně. Umícháme marinádu, kterou ze všech stran potřeme krkovici (i v zářezech). Zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny (lepší je přes noc) v ledničce.
-
Pak do každého zářezu dáme plátek uzeného, sýra a žampiony. Potřeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva. Ve vyhřáté troubě na 200°C pečeme asi 2 hodiny (podle vaší trouby).
-
V posledních 20 minutách alobal otevřeme a dopékáme odkryté a potřeme výpekem. Podáváme s brambory a oblohou z červeného zelí nebo jen s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Určitě čím déle rozležené, tím lepší. Po upečení je výborné i další dny, pokud vydrží
Kuchařka: spagetka