Vepřové v marinádě

44
- reklama -

Suroviny

1 kg krkovice bez kosti vcelku
olej
Na marinádu:
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce bílého vína (lze vynechat)
4 lžíce plnotučné hořčice (já do ní přidala 1 lžíci staroanglické hořčice)
3 lžíce medu
sůl
Na náplň:
10 polévkových lžic uzeného masa
10 polévkových lžic sýra
150 g žampionů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici nakrájíme asi na 1,5 cm plátky, ale nedokrojíme úplně. Umícháme marinádu, kterou ze všech stran potřeme krkovici (i v zářezech). Zabalíme do alobalu a necháme minimálně 2 hodiny (lepší je přes noc) v ledničce.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak do každého zářezu dáme plátek uzeného, sýra a žampiony. Potřeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva. Ve vyhřáté troubě na 200°C pečeme asi 2 hodiny (podle vaší trouby).

  3. V posledních 20 minutách alobal otevřeme a dopékáme odkryté a potřeme výpekem. Podáváme s brambory a oblohou z červeného zelí nebo jen s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Určitě čím déle rozležené, tím lepší. Po upečení je výborné i další dny, pokud vydrží