- reklama -
Suroviny
3 porce
- vepřové maso podle strávníků
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 1 obří kedlubna
- 1 lžička zázvoru
- 1/2 kostičky masoxu
- pepř
- petrželka
- instantní jíška
- olej nebo máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso, kedlubnu i slaninu si nakrájíme na menší čtverečky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme česnek, pak maso, které taky nejprve opečeme, přidáme zázvor, trochu pepře, masox a sůl.
-
Zalijeme malým množstvím vody a necháme dusit.
-
Když je maso téměř měkké vsypeme nakrájenou kedlubnu, dolijeme vodu a dodusíme, až je kedlubna hotová.
-
Můžeme ještě dochutit, jíškou zahustíme, přidáme nasekanou petrželkou, kterou promícháme do jídla.
Poznámka od kuchařky
Kedlubny jsou u nás oblíbené a tak sem je dnes udělala a recept jsem ozvláštnila, bylo to dobroučký!
Kuchařka: Bibinka