![Vepřové v kabátku z cmundy_5ffc841d1e173.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprove-v-kabatku-z-cmundy_5ffc841d0ebb5.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- vepřové řízky (může být i kuřecí)
- sůl
- pepř
- Cmunda:
- 4 velké brambory
- 4 česneky
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- majoránka
- mléko
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme osolíme.
-
Nastrouháme brambory a uděláme klasické těsto na bramborák(cmundu).
-
Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje v pánvi, dáme slabou vrstvu bramborákového těsta, na to řízek a opět zalejeme těstem.
-
Přiklopíme pokličkou a velmi pomalu smažíme na jedné straně a pak obrátíme a opět pomalu smažíme.
Když jsou pěkně opečené, můžeme obložit placku sýrem, klepnout volské oko a pod pokličkou nechat zatáhnout.
Poznámka od kuchařky
Bramborákové těsto…do strouhaných brambor (strouhám napůl na jemném a hrubém struhadle)přidáme česnek,sůl,pepř,majoránku,vejce,terochu mléka pořádně promícháme a přidáme mouku aby těsto nebylo moc husté.
Ze zkušeností vím že jsou lepší na plynovém sporáku než na elektrickém.
Kuchařka: janiko