Vepřové v kabátku z cmundy

49
- reklama -

Suroviny
2 porce

vepřové řízky (může být i kuřecí)
sůl
pepř
Cmunda:
4 velké brambory
4 česneky
sůl
pepř
1 vejce
majoránka
mléko
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Nastrouháme brambory a uděláme klasické těsto na bramborák(cmundu).

  3. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje v pánvi, dáme slabou vrstvu bramborákového těsta, na to řízek a opět zalejeme těstem.

  4. Přiklopíme pokličkou a velmi pomalu smažíme na jedné straně a pak obrátíme a opět pomalu smažíme.

    Když jsou pěkně opečené, můžeme obložit placku sýrem, klepnout volské oko a pod pokličkou nechat zatáhnout.

Poznámka od kuchařky

Bramborákové těsto…do strouhaných brambor (strouhám napůl na jemném a hrubém struhadle)přidáme česnek,sůl,pepř,majoránku,vejce,terochu mléka pořádně promícháme a přidáme mouku aby těsto nebylo moc husté.

Ze zkušeností vím že jsou lepší na plynovém sporáku než na elektrickém.