
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky libového vepřového masa
- 1 velký oloupaný celer nakrájený na silnější proužky
- 1 velká oloupaná a na kolečka nakrájená cibule
- pepř
- sůl
- grilovací koření
- vylisovaná šťáva z jednoho citronu
- 100 gramů nastrouhaného eidamu
- čerstvý rozmarýn
- olej
- anglická slanina
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a na grilovací pánvi z obou stran ogrilujeme.
-
Celer osolíme a polijeme citronovou šťávou a v kastrolu dusíme do poloměkka a přidáme cibuli a ještě chvilku dusíme.
-
Pečící nádobu si vylijeme trochou oleje a vložíme ogrilované plátky masa, posypeme čerstvým pokrájeným rozmarýnem, navršíme na ně celer s cibulí z kastrolu a zasypeme strouhaným sýrem.
Necháme zapéci. -
Na grilovací pánvi si mezitím ještě ogrilujeme na plátky pokrájenou anglickou slaninu.
Podáváme s bramborem.
Kuchař: pbarva