- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřového masa
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 plátky anglické slaniny
- 4 plátky uzeného syru
- 100 g nastrouhaného eidamu
- 100 ml tekuté šlehačky
- steakové koření
- zázvor
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením a zázvorem a vložíme je do naolejovaného pekáčku.
-
Maso posypeme nakrájenou cibulí s česnekem, na každý plátek masa položíme slaninu, pak sýr, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Za 45 minut všechno posypeme strouhaným sýrem, podlijeme ještě vodou, protože se nám ta minulá vypekla a udělá nám krásně hnědou šťávu, do níž vylijeme šlehačku, promícháme a přikryté dáme dopéct 15 minut do hodiny pečení.
Poznámka od kuchařky
Všelijakých receptů maso se smetanou zapečené je tady dost, tak jsem to pojala zase jinak a je to dobré!
Kuchařka: Bibinka