
- reklama -
Suroviny
2 porce,7 kusů placiček
- 350 g vepřového masa
- 100 g debrecínského špeku ( na kostičky)
- 1 najemno nakrájená červená cibule
- 1 hrst nasekaného libečku
- 1 hrst petrželky
- 1 vejce
- sůl
- mletý pepř
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Na masovém mlýnku dvakrát umeleme vepřové maso, aby byla směs opravdu jemňounká. Pokud použijeme již zakoupené mleté maso, také ještě jednou umeleme.
-
Přidáme kostičky špeku, cibuli a koření a důkladně promícháme.
Dále přidáme vejce, nasekané bylinky a ještě jednou promícháme. -
Lžící si do dlaně nabíráme masovou hmotu, tvoříme placičky a klademe je do pánve s rozehřátým tukem.
-
Smažíme na slabém plameni z každé strany zhruba 5 minut. Zlatavé placičky dáme na ubrousek nebo papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Podáváme s různými zeleninovými saláty. Hodí se také jako hlavní chod s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem se http://www.toprecepty.cz/recept/35139-zelny-salat%…který byl hotový, než se smaženky osmažily:-)
Kuchařka: Anna Kocikova