Vepřové srdíčko na houbách

121
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1 vepřové srdce
2 cibule
1 lžička majoránky
1/2 lžičky mletého pepře
sůl
1,5l vody
1 kostka bujónu
250 ml smetany na vaření
3 lžíce tmavé instantní jíšky
houby
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené na malé kousky srdíčko, orestujeme, okořeníme, zalijeme vodou s bujónem a zavřeme do tlakového hrnce.


    Zobrazit celý recept

  2. Po 60 minutách otevřeme,přidáme houby (já měla směs mražených)a ještě na 15 minut zavřeme do tlakáče. Poté zalijeme smetanou a zahustíme jíškou.

  3. Podle chuti dochutíme. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Manžel se včera nadlábl,že funěl,chválil jak mu to chutnalo.Bylo to prý lepší s houbami(to srdíčko chytlo chuť a vůni hub),než jen na smetaně.Vím,že tu jsou podobné,ale stejný tu není,jestli někde jo,já ho nenašla ,jinak smáznu.