- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 vepřové srdce
- 2 cibule
- 1 lžička majoránky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- sůl
- 1,5l vody
- 1 kostka bujónu
- 250 ml smetany na vaření
- 3 lžíce tmavé instantní jíšky
- houby
- 2 lžíce sádla
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené na malé kousky srdíčko, orestujeme, okořeníme, zalijeme vodou s bujónem a zavřeme do tlakového hrnce.
-
Po 60 minutách otevřeme,přidáme houby (já měla směs mražených)a ještě na 15 minut zavřeme do tlakáče. Poté zalijeme smetanou a zahustíme jíškou.
-
Podle chuti dochutíme. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Manžel se včera nadlábl,že funěl,chválil jak mu to chutnalo.Bylo to prý lepší s houbami(to srdíčko chytlo chuť a vůni hub),než jen na smetaně.Vím,že tu jsou podobné,ale stejný tu není,jestli někde jo,já ho nenašla ,jinak smáznu.
Kuchařka: janatka