
- reklama -
Suroviny
- 2-3 vepřová srdíčka
- 1 kysaná smetana
- anglická slanina nebo špek
- plnotučná hořčice případně trochu francouzské hořčice nebo hořčice s koprem
- 1 větší cibule
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka očistíme a nakrájíme kousky jako na guláš.
-
Osmahneme nakrájený špek, přidáme cibuli, chvíli restujeme a pak osmahneme nakrájené maso. Opepříme, přidáme 2 až 3 lžíce hořčice, zalijeme horkou vodou a dusíme do změknutí.
-
Pak vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme studenou vodou a provaříme.
-
Nakonec přidáme smetanu.
-
Na talíři můžeme posypat nakrájenou kyselou okurkou. Podáváme s houskovými knedlíky.
Poznámka od kuchařky
K přidání tohoto receptu mě inspirovaly komentáře u Pochoutky pro milovníky vnitřností. V původní podobě se toto jídlo připravuje z hovězího masa.
Kuchařka: Dajda