
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 3 ks vepřových srdcí
- 2 větší cibule
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 3 kávové lžičky mletého kmínu
- 15 dkg uzené slaniny
- 1/2 litru vývaru z kostí
- hl. mouka
- máslo
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do tlakového hrnce s trochou slunečnicového oleje.
-
Přidáme najemno nakrájené cibule, mletý kmín a orestujeme.
-
Srdce důkladně očistíme a rozkrojíme na poloviny.
-
Přidáme do tlakového hrnce a lehce orestujeme.
-
Podlijeme vývarem a přidáme nové koření, bobkový list, sůl a pepř dle chuti.
-
Dusíme (tlakujeme) do měkka asi 30 minut.
-
Poté vyjmeme půlky srdcí a nakrájíme na menší kousky.
-
Z vývaru za pomocí máslové jíšky vytvoříme lahodnou omáčku.
-
Přidáme nakrájená srdce a provaříme 15 minut.
-
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Rychlá večeře 🙂
Kuchař: Colombo65