
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 vepřové jazyky
- 10 kuliček pepře
- 4 bobkové listy
- sůl
- sušený česnek (nebo čerstvý)
- 2 vajíčka
- hladká mouka
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Jazyky opláchneme a uvaříme v osolené vodě s přidáním pepřů a bobkových listů do měkka.
-
Když jazyky vyndáme horké, snažíme se je i horké oloupat, nebo je rychle namočíme do studené vody a to jde loupat skoro samo.
-
Oloupané jazyky si nakrájíme na 1 cm silné, osolíme je a poprášíme sušeným česnekem, nebo potřeme čerstvým kolik kdo chce.
-
Pak už jen obalíme v trojobalu-mouka+vejce+strouhanka a zvolna osmažíme.
Poznámka od kuchařky
Jazýčky jsem už potřebovala zpracovat, aby mi neprošly a tak jsem zvolila tuto možnost a moc jsme si pochutnali. Jako přílohu jsem zvolila „Svěží bramborový salát“. Smažené jazýčky jsou známé, ale toto je přece jenom jiné a taky vás motivuji na dobré jídlo!http://www.toprecepty.cz/recept/28790-svezi-brambo…
Kuchařka: Bibinka