Vepřové smažené jazýčkové medailonky

67
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 vepřové jazyky
10 kuliček pepře
4 bobkové listy
sůl
sušený česnek (nebo čerstvý)
2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky opláchneme a uvaříme v osolené vodě s přidáním pepřů a bobkových listů do měkka.

  2. Když jazyky vyndáme horké, snažíme se je i horké oloupat, nebo je rychle namočíme do studené vody a to jde loupat skoro samo.

  3. Oloupané jazyky si nakrájíme na 1 cm silné, osolíme je a poprášíme sušeným česnekem, nebo potřeme čerstvým kolik kdo chce.

  4. Pak už jen obalíme v trojobalu-mouka+vejce+strouhanka a zvolna osmažíme.

Poznámka od kuchařky

Jazýčky jsem už potřebovala zpracovat, aby mi neprošly a tak jsem zvolila tuto možnost a moc jsme si pochutnali. Jako přílohu jsem zvolila „Svěží bramborový salát“. Smažené jazýčky jsou známé, ale toto je přece jenom jiné a taky vás motivuji na dobré jídlo!http://www.toprecepty.cz/recept/28790-svezi-brambo…