- reklama -
Suroviny
3 porce
- 60 dkg vepřové kýty
- 1-2 polévkové lžíce tuku
- 2 cibule
- strouhání muškátový oříšek
- 80 dkg sezónní zeleniny (já jsem dala balik mražené kořenové)
- cca 3 dcl vývaru
- 4-5 brambor
- pepř
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Bravcove strehno nakrajame na hranolky a opecieme na oleji, po opeceni pridame cibulu a spolocne opekame.
-
Ochutime solou, korenim, orieskom a trosku podlejeme, dusime cca 20 minut.
-
Do jenskej misy na spodok naukladame zmes masa a cibule, na maso vysypem zeleninu, po zelenine pokladiem platky masla.
-
Nakoniec nakrajam zemiaky a pokladiem po zelenine.
-
Stavu z masa rozriedime vodou a necham prevriet s troskou bujonu a vlejeme do jenskej misy.
-
Prikryte vlozime do truby a peciem cca hodinu, az hodinu a pol, pred dopecenim odkryte a nechajte zapiect zemiaky.
Poznámka od kuchařky
viem ze podobnych jedal je tu uz vela, ale tu sa mi pacilo, ze som piekla vsetko naraz.
zdroj: web
Kuchařka: vybusna