- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1/2 kg vepřového masa (kýta, plec, kotleta)
- mrkev
- petržel
- pórek
- řapíkatý celer
- cuketa
- 1 střední cibule
- 1/2 l vývaru (zeleninový, masový)
- 2 lžičky bramborového škrobu (Solamyl)
- sůl
- pepř
- přepuštěné máslo
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso si nakrájíme na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Do menšího hrnce si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a na něm necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule tak akorát, přidáme maso a necháme ho zlehka orestovat a tím i tzv. zatáhnou.
-
Podlijeme vývarem a dusíme skoro do měkka. Jakmile je maso takřka hotové, přidáme jemně nasekanou směs zeleniny a necháme společně provařit tak, aby vše bylo měkké.
-
V trošce vody rozmícháme bramborový škrob a zahustíme s ním hotové jídlo. Necháme asi 1 minutu projít varem a zjemníme na závěr oříškem másla. Dle potřeby a chuti osolíme a opeříme čerstvě mletým pepřem. Podáváme s rýží.
Kuchař: Colombo65