
Suroviny
- 300 g vepřového masa
- 2 bílé papriky
- 6 cherry rajčátek
- drobnější brambory (dle počtu strávníků)
- sádlo nebo jiný vhodný tuk do hrnce
- Na marinádu:
- 2 PL oleje
- mletý koriandr
- černý mletý pepř
- 1 PL koření krkovička s česnekem
- 2 dcl bílého suchého vína
Postup přípravy receptu
-
Přísady na marinádu smícháme a ochutnáme dle své chuti, já už nepřisolovala. Koriandr a pepř přidávejte pomalu, aby nebylo překořeněno, já dala každého cca 1 KL, ale tu opravdu záleží na chuti.
-
Vepřové maso nakrájíme na sousta a ponoříme do marinády alespoň na 3 hodiny, občas promícháme, obrátíme.
-
Do vhodného hrnce do mikrovlnky vložíme tuk, necháme rozehřát, přidáme okapané maso a bez podlití necháme zatáhnout při 350 W asi 3 min. Jednou během této doby promícháme.
-
Pak podlijeme marinádou, jen do výše masa a vlníme v zakryté nádobě při 350 W dalších 5 minut.
-
Přidáme očištěné brambory nakrájené na kousky a vlníme při tomtéž výkonu cca 7 minut, kontrolujeme množství marinády, ale já už přidávat nemusela.
-
Když jsou hlavně brambory poloměkké (maso už by mělo být měkké)přidáme nakrájenou papriku a rajčátka a ještě vlníme cca 5 min. Zelenina by měla být na skus, ne rozvařená, ale ani ne tuhá (hlavně brambory)
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem si ověřit, jak vydrží nový hrnec do mikrovlnky a spotřebovat maso, koření a zeleninu. Chuť není přeplácaná, chutná zeleninkou a je velmi šťavnatá.
Dále: Chtěla jsem na dokončení využít funkce gratinování, ale nechala jsem to přikryté, víko jsem zničila, je z jiné hmoty než vlastní hrnec, ale hrnec vydržel. To uvádím jako další zkušenost pro ostatní (a i svou, samozřejmě)