- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřové plece
- 1 střední cibule
- 1 kapie
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- masový vývar (nebo kostka masoxu)
- olej
- sůl, pepř
- mouka na jíšku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, kapii na proužky. Přes cedník oddělíme šťávu od rajčat.
-
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme kapii. Asi tři minuty restujeme. Přidáme rajčata, maso, osolíme, opepříme, promícháme a asi minutu restujeme.
-
Zalijeme vývarem, aby bylo maso ponořené. Pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu. Dusíme do měkka.
-
Zalijeme scezenou šťávou z rajčat a necháme přijít k varu. Zahustíme tmavou jíškou (není nutné). Podáváme s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Rychlé, snadné a jedlé.
Kuchař: Hanes