Vepřové s paprikou a rajčaty

173
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g vepřové plece
1 střední cibule
1 kapie
1 plechovka krájených loupaných rajčat
masový vývar (nebo kostka masoxu)
olej
sůl, pepř
mouka na jíšku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, kapii na proužky. Přes cedník oddělíme šťávu od rajčat.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji osmažíme cibulku a přidáme kapii. Asi tři minuty restujeme. Přidáme rajčata, maso, osolíme, opepříme, promícháme a asi minutu restujeme.

  3. Zalijeme vývarem, aby bylo maso ponořené. Pokud nemáme vývar, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu. Dusíme do měkka.

  4. Zalijeme scezenou šťávou z rajčat a necháme přijít k varu. Zahustíme tmavou jíškou (není nutné). Podáváme s těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Rychlé, snadné a jedlé.