- reklama -
Suroviny
- vepřová panenka
- máslo
- hladká mouka
- 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 1 cibule
- 150 ml smetany
- 1 lžička cukru
- pepř
- sůl
- vývar
- 1 lžička octa
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na plátky, mírně rukou naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
-
Na másle z obou stran osmahneme, přihodíme nakrájenou cibuli, podlijeme troškou vývaru a chvilku podusíme.
-
Měkké medailonky vyjmeme a do výpeku vlijeme smetanu s moukou, přidáme křen a povaříme.
-
Nakonec do omáčky nasypeme nasekané ořechy a dochutíme.
-
Na talíři medailonky přelijeme omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Můžeme připravit i z kuřecích prsíček.
Kuchařka: Marta