- reklama -
Suroviny
- 1 kg vepřové kýty
- sůl
- pepř
- masox
- 400 zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce sterilovaného křenu
- 3 vrchovaté lžíce grilovací hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, prudce osmahneme na rozpáleném oleji, mírně podlejeme, přidáme masox a dusíme doměkka. Šťávu nenecháme úplně vydusit.
-
Zatímco se maso dusí, smícháme v míse zakysanou smetanu, hořčici, křen, hladkou mouku a cukr.
-
akmile je maso měkké, vmícháme zakysanku s ostatními ingrediencemi, necháme provařit. Pokud je příliš husté, zředíme zlehka vodou, dosolíme podle chuti. Jako přílohu jsme si dali vařené brambory.
Poznámka od kuchařky
Recept je opět výsledkem pohledu do lednice, kombinací všemožného i nemožného, snad bude chutnat i Vám 🙂
Kuchařka: isindy