Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio

146
- reklama -

Suroviny

500g vepřové kýty (neměla jsem hovězí)
2 cibule
2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
olej
sůl
maggi
pepř
jíšky Knorr

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na plátky a po stranách trošku nařízneme, aby se nám potom maso nezkroutilo.

  2. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Friťák si nastavíme do polohy 2 a kousíček (elektrický sporák sporák na č. 6). Na rozpáleném oleji osmahneme maso dozlatova a vyndáme bokem na talířek.

  4. Na ten samý olej dáme na kostky pokrájenou cibuli a necháme lehce osmahnout.

  5. Potom na cibuli dáme zpět maso a přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Promícháme a když se nám vytvoří z hořčice takový sosík, tak to zalijeme z konvice převařenou teplou vodou, stáhneme do polohy 1 a půl (elektrický sporák na č. 4) a pod pokličkou necháme vařit, dokud není maso měkké.

  6. Když je masíčko hotové, tak ho vyndáme bokem na talířek a samotnou omáčku zahustíme jíškou Knorr (pro tmavší barvu použijeme více tmavé jíšky).

  7. Dochutíme solí, pepřem a troškou maggi.