
Suroviny
- 500g vepřové kýty (neměla jsem hovězí)
- 2 cibule
- 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
- olej
- sůl
- maggi
- pepř
- jíšky Knorr
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na plátky a po stranách trošku nařízneme, aby se nám potom maso nezkroutilo.
-
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Friťák si nastavíme do polohy 2 a kousíček (elektrický sporák sporák na č. 6). Na rozpáleném oleji osmahneme maso dozlatova a vyndáme bokem na talířek.
-
Na ten samý olej dáme na kostky pokrájenou cibuli a necháme lehce osmahnout.
-
Potom na cibuli dáme zpět maso a přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Promícháme a když se nám vytvoří z hořčice takový sosík, tak to zalijeme z konvice převařenou teplou vodou, stáhneme do polohy 1 a půl (elektrický sporák na č. 4) a pod pokličkou necháme vařit, dokud není maso měkké.
-
Když je masíčko hotové, tak ho vyndáme bokem na talířek a samotnou omáčku zahustíme jíškou Knorr (pro tmavší barvu použijeme více tmavé jíšky).
-
Dochutíme solí, pepřem a troškou maggi.