Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem

67
- reklama -

Suroviny

1200 g vepřového masa
1 větší celer
rybízová marmeláda
1 cibule
limetková šťáva
pepř
sůl
trochu cukru krupice
1 kostka Masoxu nebo zeleninového bujonu
olej nebo sádlo na osmažení cibule a masa
plátek másla na zjemnění šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Z masa ukrojíme pláty na menší roládky. Přes fólii rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.

  2. Každý plát pomažeme rybízovou marmeládou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným celerem, lehce poprášíme krupičkovým cukrem, pokapeme limetkovou šťávou, zavineme a zavážeme nití.

  3. Na tuku v hrnci osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a každou roládku ze všech stran opečeme-zatáhneme. Podlijeme 3 dl vody, rozdrobíme masox a zasypeme zbylým celerem.

  4. Hrnec uzavřeme a necháme syčet na mírném ohni 30 minut. Vypneme, necháme dojít, hrnec otevřeme, roládky vytáhneme a uchováme v teple.

  5. Šťávu rozmixujeme, přidáme plátek másla a silným varem provaříme na hustější konzistenci.

  6. Z roládek odmotáme nit, nakrájíme na plátky, dáme na talíř a přelijeme šťávou. Podáváme s rýží, nebo s kuskusem.

Poznámka od kuchařky

Šťáva je krásně navinulé chuti. Kdo bude chtít více omáčky, může v troše vody rozmíchat solamyl nebo PL hl. mouky a ještě chvilku převařit.

Maso nemusí být jen vepřové.

Toto jídlo mě napadlo jen tak, mám spoustu celeru a marmelády, letos byla moc krásná úroda červeného rybízu:-)

A na zasypání masa zbylým celerem mě inspirovala Simča Kučerová – Simi díky 🙂

http://www.toprecepty.cz/recept/8108-rostena-na-ce…

Pokud máme v masových roládách rádi i kousek uzeniny, nebo budeme-li roládu podávat i po studenu, vynecháme limetkovou šťávu a cukr.

Okořeněný a marmeládou potřený plát masa poklademe tence nakrájenou uzeninou. Můžeme použít polosuchý salám, česnekový bok, nebo šunku.

Poté zasypeme nastrouhaným celerem,zavineme do rolády a dále pokračujeme podle uvedeného postupu.

Omluvte prosím kvalitu fotek.Vše je foceno mobilem:-)