Vepřové řízky v těstíčku

149
- reklama -

Suroviny

80 dkg vepřové kýty
sůl
tuk na smažení
Těstíčko:
4 vejce
4 lžíce škrobové moučky
6 stroužků česneku
1 lžíce dobromyslu
mletý pepř
mletá paprika
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme se škrobovou moučkou, přidáme prolisovaný česnek, koření, sůl a nakrájenou pažitku.


    Zobrazit celý recept

  2. Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky, naklepeme a osolíme.

  3. Takto připravené plátky narovnáme do těstíčka a necháme je v něm asi 2 hodiny uležet.

  4. Pak plátky vyndáme a usmažíme po obou stranách na tuku.

  5. Po usmažení je položíme na papírový ubrousek, který do sebe vsákne přebytečný tuk.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

K tomu můžeme podávat zeleninový salát.

Řízky můžeme podávat také s chlebem.