- reklama -
Suroviny
- 80 dkg vepřové kýty
- sůl
- tuk na smažení
- Těstíčko:
- 4 vejce
- 4 lžíce škrobové moučky
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce dobromyslu
- mletý pepř
- mletá paprika
- pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vejce našleháme se škrobovou moučkou, přidáme prolisovaný česnek, koření, sůl a nakrájenou pažitku.
-
Vepřovou kýtu naporcujeme na plátky, naklepeme a osolíme.
-
Takto připravené plátky narovnáme do těstíčka a necháme je v něm asi 2 hodiny uležet.
-
Pak plátky vyndáme a usmažíme po obou stranách na tuku.
-
Po usmažení je položíme na papírový ubrousek, který do sebe vsákne přebytečný tuk.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
K tomu můžeme podávat zeleninový salát.
Řízky můžeme podávat také s chlebem.
Kuchařka: lenka-m