
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 tenké vepřové řízky
- 5 lžíc mouky na obalování
- 2 vejce
- 80 g strouhanky
- 5 lžíc nasekaných opražených lískových oříšků
- 1 lžičku sušeného tymiánu
- citronovou kůru
- olivového oleje
- sůl
- pepř
- plátky citronu
Postup přípravy receptu
-
Naklepej řízky tak, aby byly vysoké okolo tří milimetrů.
-
Se strouhankou smíchej tymián, oříšky i citronovou kůru a dochuť pepřem a solí.
-
Řízky obal (mouka, vejce a oříškovo-strohankový mix).
-
V pánvi rozehřej olej a řízky smažíme cca 2- 3minuty po obou stranách, dokud nezhnědnou a nebudou křupavé. Ozdob citronem.
Podávej s bramborem, hranolky a nebo nej tak s chlebem.
Poznámka od kuchařky
U nás dnes byly s http://www.toprecepty.cz/recept/6843-zapecene-bram…
Kuchařka: Paprika