Vepřové řízky s omáčkou

55
- reklama -

Suroviny

4-5 vepřových řízků
olivový olej
tymián
rozmarýn
1/2 palice česneku
1 cibule
1 zelená paprika
1 cuketa
1 lilek
4-6 rajčat
1 rajský protlak
sůl
pepř
1 lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naložíme do olivového oleje s rozmačkaným česnekem, tymiánem, rozmarýnem a solí. Vše i s marinádou dáme do pekáče a pečeme na 200°C asi 30 minut.

  2. Mezitím si připravíme omáčku na pánvičce. Rozpálíme trochu oleje a opečeme cibuli, nakrájenou papriku, na kostičky nakrájenou cuketu a lilek, necháme změknout a pak přidáme nakrájená rajčata a protlak. Směs dochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Nakonec vlijeme všechen výpek z masa.

  3. Omáčku podáváme v kombinaci s masem. Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory v troubě s kořením na americké brambory a pokapané olivovým olejem. Velmi dobré i s čerstvým chlebem.

Poznámka od kuchařky

Místo cukety a lilku jsou v pokrmu výborné i žampiony.