
- reklama -
Suroviny
- 4-5 vepřových řízků
- olivový olej
- tymián
- rozmarýn
- 1/2 palice česneku
- 1 cibule
- 1 zelená paprika
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 4-6 rajčat
- 1 rajský protlak
- sůl
- pepř
- 1 lžička cukru
Postup přípravy receptu
-
Řízky naložíme do olivového oleje s rozmačkaným česnekem, tymiánem, rozmarýnem a solí. Vše i s marinádou dáme do pekáče a pečeme na 200°C asi 30 minut.
-
Mezitím si připravíme omáčku na pánvičce. Rozpálíme trochu oleje a opečeme cibuli, nakrájenou papriku, na kostičky nakrájenou cuketu a lilek, necháme změknout a pak přidáme nakrájená rajčata a protlak. Směs dochutíme solí, pepřem a lžičkou cukru. Nakonec vlijeme všechen výpek z masa.
-
Omáčku podáváme v kombinaci s masem. Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory v troubě s kořením na americké brambory a pokapané olivovým olejem. Velmi dobré i s čerstvým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Místo cukety a lilku jsou v pokrmu výborné i žampiony.
Kuchařka: Veroly









