- reklama -
Suroviny
- vepřové řízky
- strouhanka
- vejce -(dle počtu řízků)
- sůl
- pepř
- 1 bujon
- 1/2 l vody
- olej
- 1/4 másla
Postup přípravy receptu
-
Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich „nabouchali“ co nejvíc strouhanky (je lepší si řízky nejdřív trochu předklepat).
-
Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.
-
Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s 1/4 kostkou másla a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme vývarem z bujonu.
-
Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků.
Kuchař: toprecepty.cz