- reklama -
Suroviny
- vepřové řízky (kýta)
- česnek
- sůl
- sádlo na smažení
- těstíčko:
- 1 vejce
- 120-150 ml mléka
- rovná lžíce parmezánu
- sůl
- majoránka
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší řízečky (lépe se smaží, obal z nich neopadává), zlehka naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a osolíme.
-
Z mléka, vejce, sýru, majoránky a mouky vidličkou vyšleháme těstíčko, které osolíme podle chuti (mouky přidat tolik, aby těstíčko bylo husté tak, že z řízků hned nesteče).
Počet vajec i ostatních surovin do těstíčka volíme podle množství masa. -
Řízečky napíchneme na vidličku, protáhneme těstíčkem a dáme smažit na pánev s rozehřátým sádlem. Smažíme spíš pomaleji, z obou stran.
Hotové maso je šťavnaté a velice příjemně voní. Podáváme s brambory.
Kuchařka: cathleen