
- reklama -
Suroviny
- 600 g vepřového masa
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- zelené fazolky
- klínek hlávkového zelí
- 1 lžička kopru
- 1 mrkev
- olej
- sůl
- chilli -jen kdo má rád ostřejší
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso si nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, orestujeme a stáhneme ze sporáku.
-
V hrnci s olejem orestujeme nakrájenou zeleninku-fazolky,mrkev,zelí a osolíme.
-
Pak přidáme orestované řízečky s cibulí, anglickou slaninou a společně dusíme do změknutí.
-
Kdo má rád šťávy hustší může zajíškovat (jako já), nakonec přidáme kopr, který necháme jen přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, nebo kdo má rád ostré dá chilli.
Poznámka od kuchařky
Ze směsi takto udušené zeleniny vznikne velmi chutná šťávička. Jde k tomu jako příloha v podstatě všechno, já zvolila rýži. Dobrou chuť!
Kuchařka: Bibinka