Vepřové řízečky na fazolkách

66
- reklama -

Suroviny

600 g vepřového masa
100 g anglické slaniny
2 cibule
zelené fazolky
klínek hlávkového zelí
1 lžička kopru
1 mrkev
olej
sůl
chilli -jen kdo má rád ostřejší

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na menší řízečky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na oleji z obou stran, přidáme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, orestujeme a stáhneme ze sporáku.

  2. V hrnci s olejem orestujeme nakrájenou zeleninku-fazolky,mrkev,zelí a osolíme.

  3. Pak přidáme orestované řízečky s cibulí, anglickou slaninou a společně dusíme do změknutí.

  4. Kdo má rád šťávy hustší může zajíškovat (jako já), nakonec přidáme kopr, který necháme jen přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, nebo kdo má rád ostré dá chilli.

Poznámka od kuchařky

Ze směsi takto udušené zeleniny vznikne velmi chutná šťávička. Jde k tomu jako příloha v podstatě všechno, já zvolila rýži. Dobrou chuť!