- reklama -
Suroviny
1 porce
- 120 g libové plece
- 1 lžička oleje
- 2 g slaniny
- 2 g hladké mouky
- 40 g cibule
- 2 větší stroužky česneku
- 40 g žampionů (mohou být z konzervy)
- 1/4 kostky masoxu
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Plecko si nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky. Na pánvi nebo v tlakovém hrnci na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme maso a mícháme do vydušení šťávy z masa.
-
Zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a žampiony.
-
Podlijeme troškou vody, přidáme masox a dusíme doměkka. Po dovaření opepříme a posolíme, pokud je potřeba. Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Diabetická kuchařka.
Myslím, že by bylo fajn, aby tady byly i takové recepty s postupem. Svého času jsem je hodně vyhledávala. Co se týká chuti, jídlo bylo maximálně pochváleno. Brambory netřeba solit, šťáva vystačí.
Kuchařka: JanaDorazinova