Vepřové ragú po selsku-DIA

56
- reklama -

Suroviny
1 porce

120 g libové plece
1 lžička oleje
2 g slaniny
2 g hladké mouky
40 g cibule
2 větší stroužky česneku
40 g žampionů (mohou být z konzervy)
1/4 kostky masoxu
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plecko si nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky. Na pánvi nebo v tlakovém hrnci na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme maso a mícháme do vydušení šťávy z masa.


    Zobrazit celý recept

  2. Zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a žampiony.

  3. Podlijeme troškou vody, přidáme masox a dusíme doměkka. Po dovaření opepříme a posolíme, pokud je potřeba. Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Diabetická kuchařka.

Myslím, že by bylo fajn, aby tady byly i takové recepty s postupem. Svého času jsem je hodně vyhledávala. Co se týká chuti, jídlo bylo maximálně pochváleno. Brambory netřeba solit, šťáva vystačí.