![Vepřové po bratislavsku_5ff7379d29400.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/veprove-po-bratislavsku_5ff7379d186dc.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1 kg vepřové pečeně
- 150 g másla
- 50 g rajčatového protlaku
- 80 g hladké mouky
- 170 g cibule
- 30 g mrkve
- 30 g celeru
- 40 g zeleného hrášku
- 40 g sterilovaných okurek
- 250 ml mléka
- 190 ml smetany
- citron
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.
-
Přidáme rajčatový protlak, zalijeme trochou teplé vody, rozmícháme a vložíme opečené maso. Dusíme do měkka a občas podléváme vodou.
-
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme zhruba půl hodiny.
-
Přidáme mléko, smetanu, citronovou šťávu, dobře rozmícháme a povaříme.
-
Hotovou omáčku propasírujeme, přidáme nadrobno nakrájené okurky, hrášek a ještě chvíli povaříme.
-
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou.
-
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Kuchařka: MiskaM