
Suroviny
4 porce
- 800 g vepřové plece
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička celého kmínu
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 řapíky celeru
- 1 kostka masoxu,nebo hovězího bujonu/nebo můžeme použít jen sůl
- špetka mletého pepře
- dále budeme potřebovat
- 8 kloboučků menších bedel
- 1 lžíce oleje
- špetka drceného kmínu
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku na rozehřátém oleji s kmínem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s plátky česneku.
-
Přidáme opepřené maso vcelku a necháme ze všech stran prudce opéct(zatáhnout).
-
Dále přidáme na delší kousky nakrájené řapíky, nadrobený bujon a podlijeme 250ml horké vody.
-
Hrnec uzavřeme a od doby varu vaříme pod tlakem na slabém plameni 20-25minut. Záleží, jak silný kus masa máme.
-
Dáme si rozehřát troubu.
-
Mezitím si na oleji po obou stranách opečeme do zlatavé barvy na větší kusy nakrájené bedly, které po opečení okořeníme špetkou drceného kmínu a naskládáme do zapékací mísy, nebo kastrolu. Na ně položíme podušené plecko a přilijeme všechnu šťávu z papiňáku.
-
Vložíme do předehřáté trouby, kde na plný výkon dopečeme do zlatavé barvy.
-
Nakrájíme na silnější plátky a podáváme s rýží.