- reklama -
Suroviny
- 1 kg vepřové plece
- 6 větších mrkví
- 1 střední cibule
- olej
- sůl
- 1 masox
- 100 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- hrst sekaných lístků bazalky
- 2 lžičky kmínu
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a kmín a cca 5 minut restujeme společně. Poté shrneme stranou a do rozpáleného hrnce dáme osolené kostky masa, které necháme ze všech stran „zatáhnout“.
-
Poté promícháme s mrkvovou směsí, rozdrobíme masox, podlijeme a dusíme. Když je maso poloměkké, vmícháme nasekanou bazalku a dusíme dál doměkka.
-
Poté zahustíme záklechtkou z mouky a vody, provaříme a vypneme zdroj tepla. Vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Našla jsem podobný recept od Colomba, ale díky rozdílnému postupu myslím,že výsledné jídlo má jinou chuť než jeho, takže vkládám samostatně.
Kuchařka: isindy