Vepřové plecko v mrkvi a bazalce

71
- reklama -

Suroviny

1 kg vepřové plece
6 větších mrkví
1 střední cibule
olej
sůl
1 masox
100 ml zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
hrst sekaných lístků bazalky
2 lžičky kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a kmín a cca 5 minut restujeme společně. Poté shrneme stranou a do rozpáleného hrnce dáme osolené kostky masa, které necháme ze všech stran „zatáhnout“.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté promícháme s mrkvovou směsí, rozdrobíme masox, podlijeme a dusíme. Když je maso poloměkké, vmícháme nasekanou bazalku a dusíme dál doměkka.

  3. Poté zahustíme záklechtkou z mouky a vody, provaříme a vypneme zdroj tepla. Vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Našla jsem podobný recept od Colomba, ale díky rozdílnému postupu myslím,že výsledné jídlo má jinou chuť než jeho, takže vkládám samostatně.