- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřového plecka
- sůl
- 200 g cibule
- 50 g slaniny
- 4 stroužky česneku
- 5 zrnek pepře
- 2 zrnka jalovce
- 1 bobkový list
- 2 zrnka nového koření
- sladká paprika
- 200 g žampionů
- 125 ml kysané smetany
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 2 rajčata
- 1 polévková lžíce hořčice
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji.
-
Přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova.
-
Maso nakrájené na kostičky přidáme do hrnce a necháme ho zatáhnout. Pak přidáme všechno koření včetně soli,
utřeného česneku a rozkrájená rajčata. Dusíme za občasného podlití vodou, dokud maso nezměkne. -
Přidáme žampiony.
-
Smetanu smícháme s moukou, malinko naředíme vodou, přilijeme do hrnce, rozmícháme dohladka a necháme 15 minut provařit.
-
Dochutíme hořčicí, pepřem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v kuchařce 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně a jen malinko si recept poupravila.
V původním receptu je jako příloha uvedena rýže, u nás frčí špagety.
Kuchařka: ivulinka