
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa – já jsem použila krkovici
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- 1 hrst strouhaného celeru
- 300ml mléka
- 2 lžičky solené tresky
- 2 lžíce mouky a voda na tzv. záklechtku
- česneková sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, na okrajích nařízneme a posolíme česnekovou solí. Na sádle opečeme plátky masa po obou stranách až bude maso měkké.
-
Maso dáme bokem a do výpeku dáme osmažit celer. Poté přilijeme mléko, přidáme tresku a záklechtku = rozmícháme mouku s vodou.
-
Krátce omáčku povaříme a poté ji rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vložíme do omáčky. Jako přílohu jsem použila manželovi oblíbené špagety.
Poznámka od kuchařky
Základ receptu – vepřové+ celer+ treska jsem četla v nějakém časopise.
Kuchařka: hanahcotton