- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 vepřové plátky (cca 650-700 g)
- plnotučná hořčice
- sůl
- 2 cibule
- olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky omyjeme a z obou stran osolíme. Pekáček polijeme olejem nebo poklademe sádlem.
-
Plátky potřeme z jedné strany hořčicí, natřenou stranou je položíme do pekáčku a potřeme je hořčicí i na druhé straně, a znovu pokapeme olejem nebo poklademe sádlem. Necháme odležet v lednici přes noc, klidně i celý den.
-
Druhý den cibuli nakrájíme na kolečka a posypeme jí plátky.
-
Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a pekáček i s víkem dáme péct. Kontrolujeme cca každých 20-30 minut, v případě potřeby trochu podlijeme vodou – plátky by neměly být potopené, jen aby se nepřipalovaly.
-
Podáváme s brambory.
Poznámka od kuchařky
Doba pečení je individuální – záleží jak na typu trouby, tak na tloušťce plátků.
Kuchařka: Johanka128