Vepřové plátky v hořčici

257
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 vepřové plátky (cca 650-700 g)
plnotučná hořčice
sůl
2 cibule
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky omyjeme a z obou stran osolíme. Pekáček polijeme olejem nebo poklademe sádlem.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky potřeme z jedné strany hořčicí, natřenou stranou je položíme do pekáčku a potřeme je hořčicí i na druhé straně, a znovu pokapeme olejem nebo poklademe sádlem. Necháme odležet v lednici přes noc, klidně i celý den.

  3. Druhý den cibuli nakrájíme na kolečka a posypeme jí plátky.

  4. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a pekáček i s víkem dáme péct. Kontrolujeme cca každých 20-30 minut, v případě potřeby trochu podlijeme vodou – plátky by neměly být potopené, jen aby se nepřipalovaly.

  5. Podáváme s brambory.

Poznámka od kuchařky

Doba pečení je individuální – záleží jak na typu trouby, tak na tloušťce plátků.