
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Na maso:
- 4 plátky vepřového masa
- 1 cibule na měsíčky nakrájená
- 8 plátků anglické slaniny
- trochu kečupu
- 4 plátky sýra
- 1 paprika červená
- sůl a pepř
- Na přílohu:
- 350 g brambor neoloupaných, nakrájených na kousky
- grilovací koření nebo koření na americké brambory
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
Potřeme kečupem.
Dáme anglickou slaninu, potom cibuli, papriku a sýr. -
Pekáček vymažeme sádlem nebo dáme pečicí papír. Plátky na to pomalu přendáme a přikryjeme alobalem.
Dáme péct na 170°-180° na cca 45 minut, podle síly plátků i déle. -
Brambory dáme do misky, přidáme koření podle chuti.
Už nesolíme, protože koření je slané dost.
Dáme trochu oleje, cca 3-4 lžíce a promícháme.
Vyskládáme na alobal a dáme péct na 170° na cca 25 minut.
Záleží na velikosti. Stačí zkusit vidličkou a případně péct déle.
Poznámka od kuchařky
Podávat můžeme i s hranolky nebo bramborovou kaší.
Kuchařka: MonikaP